31.12.2012

Hyvää Uutta Vuotta 2013!

Alkamassa siis ihan ensimmäinen kokonainen vuosi Espanjassa.
Kaikenlaistahan tässä on ehtinyt tapahtua vuoden mittaan, katsotaan, mitä uusi vuosi tuo tullessaan!
Onneksi ei itse tiedä etukäteen, mitä vuosi tuo tullessaan. Que sera, sera! Muistatteko muuten takavuosien laulua, jonka kertosäe tuo oli? Mä tajusin vasta joskus viime keväänä, että kyse oli espanjasta. Itse asiassa tämä ei ole ainoa takavuosien laulu, jonka sanat yht'äkkiä saavat merkityksen. Esim. Vamos a la playa. Joskus 70-luvulla. Lähtekäämme rannalle. Lauluista voi kuulkaa oppia ihan yllättävän paljon kieliä... en nimittäin usko, että koskaan olisin oppinut englantia yhtä hyvin, jos en a) olisi kuunnellut niin paljon englanninkielistä musiikkia b) katsellut telkkarista ohjelmia alkuperäiskielellä.
Arvatkaa muuten, mikä oli ihan ensimmäinen ilmaisu (ei siis sana vaan lause) minkä opin englanniksi? See you next week. Piirrettyjen lopussa oli aina tämä lausahdus ja se on todistettavasti ihan se eka, mitä joskus vuonna 1963 tai 1964 ja risat olen oppinut. Oppiminen jatkuu, kielet lisääntyvät.... kyllä tämä tästä... pero hablo solo muy poco de español.
Parin viikon päästä varmaan luen taas innokkasti lakitekstiä... pieniä muutoksia työkuvioihin.... palataan siihen myöhemmin!
HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!


1 kommentti:

  1. Onnellista ja valoisaa vuotta 2013 teille molemmille ja karvajaloille myös!

    VastaaPoista