18.12.2012

Jouluvalmisteluja...

En aio hössöttää kovin paljon joulun vuoksi. Takavuosina on hössötetty ihan tarpeeksi, niin että sitten, kun lopulta pääsi istahtamaan joulupöytään, oli niin rättiväsynyt, että melkein nukahti.
Jouluaatto on täällä normaali työpäivä. Paitsi meillä, jotka elämme Suomen rytmissä töissä. Vasta kello 20 jälkeen alkaa rauhoittuminen ja kello 21 on kuninkaan puhe. Sitten syödään. Voimme taas tönöttää telkkarin ääressä ja yrittää seurata puhetta. Kunkku tosin artikuloi selvästi.  Aatoksi on varattu muikun mätiä ja katkarapuja alkuun sekä pääruuaksi voitainaan käärittyä härän sisäfilettä.
Joulupäivänä menemme syömään lähiravintolaan joululounasta kello 14. Meitä on 52 henkeä paikalla pienessä ravintolassa nimeltä La Luna. Ruoka on hyvää, enkä usko että tuo joululounaskaan on poikkeus. Lienemme monikansallinen seurakunta; ainakin paikalla on englantilaisia, tanskalaisia ja 2 suomalaista. Ja joulupukki.
Tapaninpäivä on täällä normaali työpäivä (paitsi meillä). Tänä vuonna meillä saattaa olla hieman erilaisempi jouluvieras. Vieras saapuu varmaan jo perjantaina ja katsotaan miten hän asettuu talon tavoille.... siitä tuonnenpana....vieraalle pitää sitten kyllä hankkia omat ruuat....



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti