3.8.2012

Bussissa ja tasotestissä (1.12.2011)

1.12.2011

Holá Amigos!

No niin, nyt on sitten kieliopiskelut polkaistu käyntiin eli käyty Marbellassa tasotestissä .

Meikä ja kaksi englantilaista daamia ahertaa 12.-23.12. viitenä päivänä viikossa viiden tunnin ajan.
Olemme kaikki tasolla A1 (alin taso on A0 = ei ymmärrä yhtään mitään). Onneksi professori (kurssi on Málagan yliopiston järjestämä) puhuu selvästi artikuloiden. Ja ymmärsin valehtelematta yli 90% siitä mitä hän sanoi . Hän puhuu meille vain espanjaa (mutta osaa kyllä englantia). Noh, nämä 2 kurssikaveriani ovat kyllä onnistuneet asumaan täällä jo 6 vuoden ajan, ilman että espanjan kieli on tarttunut.

Mutta toisaalta - pystyyhän Fuengirolassakin hoitelemaan kaikki asiat suomeksi, jos niin haluaa. Kehdosta hautaan, sanoakseni. Kurssipaikkana meillä on vanha sairaala, joka sijaitsee Marbellan vanhassa kaupungissa ja on kunnostettu kultturikeskukseksi. Ympärillä on tietysti lukuisia kahviloita ja pieniä kauppoja. Eli sinänsä ihan mukava paikka.

Ja ennen kielitestiä tuli tehtyä bussinkäytöntasotesti välillä Fuengirola - Marbella.  Kulkuväline kuukahti eilen ja joutui Fordin korjaamolle. Ja meikäläinen joutui ekan kerran täällä bussiin.  Sain ostettua Fuengirolasta lipun Marbellaan. Tunnin verran suhasimme nivelbussilla rantatietä seuraillen kohti Marbellaa (matka on noin
30 km) ja osasin jäädä oikealla pysäkillä pois. Bussissa oli sekaisin turistia ja paikallista ja riitti menoa ja meininkiä  ja desibelitaso oli sen mukainen. Testin jälkeen taas paluumatka Fuengirolaan linja-autoasemalle. Ja koska auto on pajalla, lähdinkin sitten tallustelemaan kotia kohti. Meni siinä tunti 20 minuuttia. Kuntoilu on hyvästä. Olisin päässyt kyllä viimeiset kilometrit (ja varsinkin tämän viimeisen ylämäkiosuuden)  "paikallispikkubussilla", joka suhaa vanhaa tietä tuonne Mijaksen kylään tästä meidän ohi. Mutta koska sää oli aurinkoinen, niin kävelin. Juu, välillä teki mieli pysähtyä virvokkeelle, mutta sinnikkästi vain laitoin tossua toisen eteen.

Jaa-a, nyt taidan mennä kissojen seuraksi terassille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti