3.8.2012

Taas istutaan opiskelemassa espanjaa (12.3.2012)


Viime viikko vierähti ystävämme Seijan vierailun kanssa. Paineltiin vähän sinne ja tänne katselemaan paikkoja. Ja juotiin paljon valkoviiniä. Ihailtiin täysikuuta ja hienoa kuunsiltaa Välimerellä. Käytiin kirppiksellä (se ei ole ihan pieni). Ajeltiin vuoristoteitä ja tavallisia teitä.

Nyt taas takaisin ruotuun eli koulunpenkillä on taas istuttu tänään ja siinä se loppuviikko sitten vierähtää. Nyt meitä on 4 kurssilla suorittamassa tasoa A2/B1. Edellisen kurssin Jukka sekä uusina Bertrand (ranskalainen) ja Bradley (yhdysvaltalainen). Tosin Bertrand puhuu kyllä paljon paremmin espanjaa, kuin me kolme. Mä olen taas vähän ymmälläni noiden kielioppinimitysten kanssa. Pitää käydä lunttaamassa espanja-englanti oppikirjasta, jotta mitä tarkoittaa englanniksi. Taidan ottaa kirjan mukaan huomenna - helpottaa harratustoimintaa, kun näkee englanninkielisen esimerkkilauseen. Meikäläiselle ei suomenkielisestä versiosta ole mitään hyötyä.

Tänä aamuna oli kiva lähteä bussilla, kun aurinko oli jo noussut. Päivä pitenee täälläkin. Mutta onneksi kesällä yöllä on pimeää. Meikäläisellä kun on sellainen ongelma, että kun aurinko nousee, niin mä herään. Eikä sitten nukuta yhtään - ennen kuin aurinko laskee. Joka Suomessa oltaessa on hieman rasittavaa, varsinkin jos on menossa töihin aamulla. Nyt menen tutkimaan uutta tuttavuutta eli espanjaksi pretérito indefinido. Joo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti