18.8.2012

Helle jatkuu...

Nyt ei sentään ole ollut sinne +37 asti meneviä lämpöjä, ollaan siinä +31-32 astetta. Mutta tänään on ollut hieman pilvinen päivä, tosin myös suhteellinen kosteus on kivunnut yli 65 prosentin ja helteen tunne  samoin. Tuulta ei ole juuri lainkaan.  Eilen istuskelimme ulkona tuossa kello 20 jälkeen ja tuumasimme, että oho, kylläpä tuntuu viileältä. Tarkistin mittarin, oli vain +26. Ja kuivaa täällä on myös, kun viimeinen kunnon sade on ollut 6 kk sitten. Maastopaloja on tämän tästä ja pahinta on se, että suurinta osaa epäillään tahallaan sytytetyiksi. Voitte vain kuvitella miten nopeasti tuli leviää maastossa, joka on rutikuiva ja lisäksi täällä on paljon sekä oliivi- että eukalyptuspuita, jotka sisältävät öljyä eli suorastaan räjähtävät tuleen.

Kaupungilla on hirveä härdelli, kun monen maan lomalaiset pörräävät. Uimarannat ihan täynnä. Jos meillä on asiaa Fuengirolaan, niin melkein on helpompi tehdä niin, että mä kävelen sinne. Ja kun olen valmis, niin Jussi tulee hakemaan yhdeltä bensikseltä, joka on noin pv takaisinpäin. Parkkipaikkoja ei ole vapaana ja ruuhkat kaduilla ovat ihan jotain muuta kuin Hesan kello 16 ruuhka. Eli kävellen on ihan oikeasti nopeammin perillä. Mutta kuun vaihtuessa häviää suurin osa turisteistakin, laskeudumme sitten täällä viettämään syksyä.

Kissat tuntuvat nauttivan lämmöstä, ulkona makoillaan innokkaasti ja välillä sitten käydään sisällä viilennyksellä. Nytkin poikakissa Misse pötköttää tuossa selällään ketarat oikosenaan (tosin varjossa).

Jaa, nyt on aika mennä valmistelemaan iltapalaa eli keittiöorjaksi. Otettiin äsken lasit olutta ja totesin, että taitaa olla parasta laittaa 2 lasia valmiiksi jääkaappiin. Kun sen kylmän oluen kaataa 29 asteiseen lasiin, niin olut ei ole kovin montaa minuuttia kylmää...

Hyvää viikonloppua!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti