3.8.2012

Pääsiäistä odotellessa - ei pulaa kananmunista (4.4.2012)


Tänään oli taas keskiviikko eli Entulínea -päivä, kuten aina keskiviikkoisin. Onneksi ollaan edelleen oikeassa linjassa eli menee noin kilo viikossa POIS. Olen juuri ähminyt masun täyteen salaattia, jossa oli kauhea kasa katkarapuja. Ja tuoretta keitettyä parsaa, nam! Olen saanut parsa-addiktion. Silmät kiiluen suunnistan marketissa kohti parsaa. Vaikka en edes laita mitään hollandaise-kastiketta, niin on se vaan hyvää.
Tänään repäisin ja otin hieman Philadelphia -juustoa oheen (light). Maistui muuten tosi hyvältä! Niin ja tuon annoksen mukana siemaisin myös lasillisen valkoviiniä.

Ryhmässä pohdittiin pääsiäisen ja erityisesti suklaamunien turmiollisuutta. Nyt ette ikinä usko, mutta tämä on varmaan ihan ensimmäinen pääsiäinen, kun mulla ei ole mitään houkutusta rynnätä ostamaan pääsiäisen suklaa-ansoja. Mutta itse asiassa en ole hirveästi enää edes suklaan perään. Vanhuus ei tule yksin. Kaupat ovat kyllä pullollaan suklaamunia ja tipun muotoisia suklaaylläreitä. Mutta ei ole Mignon -munia kuin suomi-kaupoissa. Tavalliset suklaamunat eivät koskaan ole kiinnostaneet meikäläistä, vain Mignon. Ostin vain ruisleivän ja Jussille mämmiä (en voi sietää mämmiä). Lampaankinttu on jo ostettu ja punaviiniä. Ja juuri tänään tutkailin, että jaa - lähimarket onkin auki ihan normaalisti koko viikon. Ei ole kiinni edes perjantaina, vain sunnuntaina. Että ei pääse parsat loppumaan...

Täällä on ollut yllättävän viileä keli ja tuulista. Aurinko on kyllä osittain esillä, mutta kyllä meikäläinen vetää fleecen niskaan, kun menee ulos. Viime vuonna samaan aikaan oli hellettä.
Tänään kävimme myös hakemassa lähifarmilta kananmunia. Yksi naapuri kävi näyttämässä, että mistä hän hakee munia ja  samasta paikasta saa myös ostaa vuohenmaitojuustoa. Kiikutimme myös sinnepäin kasan kuivia leivänkannikoita vuohille. Emäntä halusi 6 munasta huikean euron, ostimme 12 ja maanantaina jo haimme 6. Pienen kinastelun jälkeen emäntä kuitenkin suvaitsi ottaa 5 euroa koko 18 munan satsista. Sain tolkutettua hänelle, että johan nyt marketissakin munat maksavat 2,50 euro per 6 kpl. Ei näillä pikkufarmareilla ole kovin leveä leipä, niin että voi sitä hieman tukea. Talvi on ollut tosi kuiva ja vuohillekin joutuvat kohta varmaan ostamaan syötävää. Että jos Suomessa on kananmunista pula - täällä ei. Nyt syömmekin sitten koko viikon aamiaiseksi kananmunia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti