3.8.2012

Helteitä pitelee... (13.6.2012)


Kesä on siis ihan kunnolla alkanut! Ollaan ylitetty jo +30 astetta pari päivää sitten, jolloin mittari näytti +34. Ja oli taatusti varjossa, sillä makuuhuoneen ikkunaan ei koskaan paista aurinko. Se on pohjoiseen päin ja talon toinen siipi estää moisen toiminnan.

Makuuhuoneessa olemme pitäneet ilmastointia päällä, säädettynä +26 asteeseen. No nyt tietysti joku saa kauhean hien päälle jo pelkästä ajatuksesta, mutta meille se on hyvä lämpö. Sähköhän maksaa täällä ihan maltaita eli jos lähtee etsimään jotain 20 asteen lämpötilaa, niin sähköyhtiö kyllä taputtaa karvaisia käsiään.  Ja tosiasia on, että keho tottuu korkeampaan lämpötilaan. Vettä kuluu päivällä jo kohtalaisia määriä ja uusi suosikkijuomani päivällä on ALKOHOLITON OLUT, JOKA ON MAUSTETTU SITRUUNALLA.  Sitä saa ihan tölkissä. Maistuu hieman simalle. Mutta tosi raikas. Ja sitten tietysti tuttu ja turvallinen aqua con gas eli kivennäisvesi.

Täällä Espanjassa pakkausten kierrätys on vielä lapsenkengissä Suomeen verrattuna. Mitään pullopantteja ei tunneta oli sitten kysymys lasi- tai muovipullosta. Mutta kaupunkimme Mijas yrittää edes edistää kierrätystä. Katujen varsille on tuotu lasipullojen ja muovi- sekä metallipakkausten keräyspömpelit, niin ja paperi sekä pahvi. Yritän tässä nyt kehitellä jonkin järkevän "kierrätyskassin", jossa olisi lokero eri tuotteille. Kaupassa käydään joka päivä ja samalla matkalla voisi tehdä "tyhjennyksen". Tämä on varmaan pisara meressä, mutta ainakin oma mieli on parempi, kun sekajätteeseen kiikutetaan sitten vaan muut jutut.

Tänään taas tallustelin mäen alas WeightWatcher's ryhmään. Ohjaajamme on jo jonkun aikaa muistutellut, että myös punnituspäivänä pitää syödä ja juoda normaalisti. Olen nyt 2 viikkoa tehnyt just niin. Ja paino putoaa enemmän, jos syö normaalin aamiasen, pienen välipalan sekä tankkaa ihan normaalisti vettä. Nimittäin viime viikolla oli -1,5 kg ja tällä viikolla -1,4 kg. Tähän asti olen syönyt aamiaisen ja vähän "jarrutellut" muuta syömistä ja juomista ennen ryhmää (kello 16). Tänään meitä oli vain 2 oppilasta ja ohjaaja. Toinen jäsen lähti melko rivakasti (haluaa katsoa Wimbledonia) eli siemailimme sitten ohjaajan kanssa valkoviiniä ja jutustelimme niitä näitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti